Het trainingenaanbod

Aan eer gerelateerd geweld & Complexe familieverhoudingen

Trainingsmiddag Aan Eer Gerelateerd geweld AC EGM

Tijdens deze trainingsmiddag maakt u kennis met de hoofdlijnen van aan eer gerelateerd geweld: wat eer precies is, in welke zes contexten er sprake is van aan eer gerelateerd geweld, wanneer er sprake is van eerwraak en wanneer niet.
Lees meer

Trainingsmiddag Gedwongen Huwelijk AC GDM

Tijdens deze trainingsmiddag gaan we in op het huwelijksproces bij mensen in het Midden-Oosten, eigen initiatief, gearrangeerd huwelijk I en II. We bespreken ook wanneer er sprake is van een gedwongen huwelijk.
Lees meer

Basistraining Module AC 1

Deze eendaagse training is bedoeld voor mensen die nog min of meer onbekend zijn met deze materie, maar die er wel mee in aanraking komen, die hun cliënten van gedegen advies willen dienen en met echte argumenten willen kunnen verdedigen.

Lees meer

Vervolgtraining Module AC 2

U heeft de basistraining Module Aan Eer Gerelateerd Geweld AC 1 gevolgd, maar u wilt u graag nog verder specialiseren in de materie, met name omdat u complexere zaken wilt kunnen analyseren of mensen aanstuurt die dat doen. Dan is deze eendaagse training voor u. Voor deze training veronderstellen we de theorie van training AC 1 als bekend. De verdieping bereiken we aan de hand van de behandeling van casuïstiek, waarbij we complexe onderwerpen niet uit de weg gaan.

Lees meer

Helder

Al onze trainingen munten uit in helderheid. Begrippen en termen worden zo precies mogelijk gedefinieerd, sociale processen worden met aansprekelijke voorbeelden uitgelegd. Kortom: we blijven nuchter, maar toch empathisch, vol respect voor de ander, en doen niet aan stereotypering en exotisering van groepen mensen. We bieden u kennis en inzicht, waarmee u tegelijk uw analytische vaardigheden op dit terrein leert scherpen.

Voor wie?

De trainingen zijn bedoeld voor u, advocaten, mediators, juristen, psychologen en andere academici.
Vaak volgen mensen van verschillende organisaties uit één samenwerkingsketen deze trainingen, omdat ze hetzelfde kennisniveau willen bereiken en hetzelfde begrippenkader willen kunnen gebruiken. Dit bevordert de onderlinge communicatie.

Docent

De docent is dr. Rob Ermers, arabist en turkoloog.

  • Ingeschreven bij de LDM, Landelijke DeskundigheidsMakelaardij (Politie-Academie)
  • Extern docent bij de PolitieAcademie
  • Auteur van Eer en eerwraak. Definitie en analyse (Bulaaq, 2007).
  • Mede-auteur van Werkboek Eergerelateerd Geweld. Het organiseren van een lokale ketensamenwerking eergerelateerd geweld, R. Ermers, J. Goedee, M. Albrecht, R. de Jong (Boom/Lemma, Den Haag, 2010).

Rob Ermers wordt nagenoeg dagelijks geconsulteerd over lopende zaken.

Kosten

De kosten voor de trainingen bij open inschrijving bedragen:
Trainingsmiddag AC EGM: € 295,–.
Trainingsmiddag AC GHM: € 295,–.
Module AC 1: € 495,–.
Module AC 2: € 495,–.

Bij u op locatie?

Graag verzorgen we een van deze of andere trainingen bij u op locatie. Het programma van zo’n training kunnen we vanzelfsprekend afstemmen op uw wensen en behoeften.

Andere onderwerpen? Een lezing?

Graag verzorgen we trainingen, workshops of lezingen over allerlei onderwerpen die een relatie met het Midden-Oosten of migranten uit het Midden-Oosten hebben. Ook het programma daarvan kunnen we vanzelfsprekend afstemmen op uw wensen en behoeften als opdrachtgever.